Ви хотіли - я зробив. Новий дизайн сайту вже на тут.

Postcode логотип

місто Горохів

На цій сторінці знаходиться загальна інформація про місто Горохів, Горохівський район Волинської області.

Якщо ви шукаєте інформацію про поштові коди в цьому місті - перейдіть на відповідну сторінку за посиланням.

Корисна інформація

Дата заснування або першої згадки - 1240 рік.

Населення міста - 9146 за переписом в 2017 році.

Телефонний код - 03379.

Про місто

Горохів – місто у Луцькому районі, що знаходиться на берегах річки Липа. Входить до числа найдревніших поселень у Волинській області. 

Історія міста

Перша згадка про місто датується 1240 роком, хоча деякі дослідники ставлять під сумнів даний факт. В цей період Горохів входив до складу Галицько-Волинського князівства. В 14 столітті місто потрапило в залежність Великого князівства Литовського. 

Перша писемна згадка про місто датується 1450 роком, коли Горохів знаходився у власності Олізара Шиловича. Однак у документальній формі містечко з назвою Горохів почали фіксувати з 1571 року. А Магдебурзьке право містом було отримане у 1600 році. 

На перший погляд, може здатися, що назва міста пов’язана зі словом «горох», однак ця думка є хибною. Дослідники вважають, що назва міста утворилась за часів Київської Русі або литовської держави. Вважається, що перші поселенці могли ховатися від ворогів за пагорбами. І основою для назви стало поєднання таких слів як «гори» та «ховатися». 

Які відомі люди проживали 

  • Валерій Громадзький (священник);
  • Олександр Корецький (художник);
  • Валерія Тарновська (художниця).

Горохів – одне з найстародавніших поселень в Україні. На території міста було знайдено залишки городища часів Київської Русі.