Ви хотіли - я зробив. Новий дизайн сайту вже на тут.

Postcode логотип

місто Камінь-Каширський

На цій сторінці знаходиться загальна інформація про місто Камінь-Каширський, Камінь-Каширський район Волинської області.

Якщо ви шукаєте інформацію про поштові коди в цьому місті - перейдіть на відповідну сторінку за посиланням.

Корисна інформація

Населення міста - 12505 за переписом в 2017 році.

Телефонний код - 03357.

Про місто

Камінь-Каширський – є одним з міст Волинської області, яке знаходиться на берегах річки Цир. Є адміністративним центром Камінь-Каширського району. 

Історія міста

Перші літописні згадки про місто фіксуються 1196 роком. У цей період волинським князем Романом Мстиславовичем на території міста була збудована фортеця для захисту кордонів держави. У 1241 році місто перейшло у склад Литовського князівства. 

У 1430 році містечко одним із перших на території Волині отримало Магдебурзьке право. До поділів Речі Посполитої місто мало декількох власників, серед яких Красіцькі, Каширські та Орди. Перебуваючи у складі Російської імперії місто розпочало свій промисловий розвиток. 

Після Першої світової війни містечко за Ризьким договором увійшло у склад Польщі. У 1939 році Камінь-Каширський у складі Волині було приєднане до УРСР. Під час Другої світової війни місто перебувало під окупацією німців. Довоєнного рівня промисловості вдалося досягнути лише після 50 років XX ст. З радянських часів суттєвого розвитку набула деревообробна промисловість та сільськогосподарське виробництво. 

За деякими даними місто спочатку мало назву Камінь. І частина «Каширський» була додана з метою відрізнити містечко від інших населених пунктів з таким же найменуванням. Друга назва вказує на приналежність до роду Каширським, які могли володіти містом. 

Які відомі люди проживали? 

  • Лесь Санін (кінорежисер);
  • Шабліовський Євген Степанович (директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка в Харкові);
  • Марковська Алла Анатоліївна (українська художниця). 

Камінь-Каширський – є одним із самобутніх куточків Волинського Полісся. На території міста знаходяться залишки давнього городища «Замок».