Ви хотіли - я зробив. Новий дизайн сайту вже на тут.

Postcode логотип

місто Ківерці

На цій сторінці знаходиться загальна інформація про місто Ківерці, Ківерцівський район Волинської області.

Якщо ви шукаєте інформацію про поштові коди в цьому місті - перейдіть на відповідну сторінку за посиланням.

Корисна інформація

Дата заснування або першої згадки - 1870 рік.

Населення міста - 14227 за переписом в 2017 році.

Телефонний код - 03365.

Про місто

Ківерці – місто районного значення, що знаходиться у Волинській області. На території містечка є три штучні водойми та протікає річка Пруднік. З усіх сторін Ківерці оточені лісами. 

Історія міста

Ківерці є відносно молодим містом, виникненню якого сприяло масштабне будівництво залізниць, яке було розгорнуто після скасування кріпосного права. Під час прокладання залізниці спорудили станцію яку назвали Ківерцями. Відтоді Ківерці перетворилися на важливий залізничний вузол. Наприкінці XIX ст. на станції Ківерці було збудовано шпалопросочувальний завод. Згодом розпочав свою роботу лісопильний завод, що призвело до зростання службовців та робітників. Станція Ківерці поступово перетворилася у населений пункт. 

Під час Першої світової війни Ківерці стали важливим стратегічним вузлом. У 1929 році на населений пункт були поширені правила міської забудови. 

Мирне життя міста перервала Друга світова війна. 2 липня 1941 року місто потрапило під контроль німецьких військ. Попри величезні втрати у повоєнний період Ківерці були повністю відбудовані. На території містечка почали концентруватися підприємства. 

Історично назву міста пов’язують з найменуванням стародавнього племені тиверців, які проживали на берегах річки Дністер. Після XI століття через тиск кочових племен тиверці змушені були відійти на північ. Невеликі групи потрапили й на волинські землі. З часом найменування племен було видозмінене на «Ківерці». Саме в такому вигляді назва відома й сьогодні. 

Які відомі люди проживали? 

  • Кралюк Петро Михайлович (філософ);
  • Опанасюк Олександр Петрович (музикознавець);
  • Романчук Вікторія Олександрівна (художниця);
  • Павлюк Ігор Зиновійович (письменник). 

Ківерці є залізничним вузлом у Волинській області. На території міста знаходиться цікавий туристичний об’єкт – озеро Молодіжне.